banner

Google-produkter er fantastiske at bruge. Virksomheden registrerer imidlertid næsten alt om dig, lige ned fra dine søgeforespørgsler, rejsedestinationer, for at købe kvitteringer. Selvom alle disse data generelt bruges til at give en bedre oplevelse, når du bruger bestemte Gooogle-apps (f.eks. Google Nyheder), kan det hele krybe nogen ud.

Men du har et valg, når det kommer til at lade Google holde dine data omkring eller ej. Din aktivitet på tværs af alle apps akkumuleres i en gigantisk bunke på din Google-konto. Og det er op til dig at beslutte, hvordan du vil gøre for at rydde ting op - enten automatisk eller manuelt.

hvordan man downloader fra usenet
Også på Guiding Tech

Sådan fjernes tilsluttede apps helt fra Google Drev

Læs mere

Sletning af data

Forudsat at du er logget på en Google-konto, logges enhver aktivitet, du udfører ved hjælp af Googles produkter og tjenester, online. Fjernelse af lokale data, der er knyttet til en app (f.eks. At slette din browser-cache i Chrome), sletter dog ikke de data, der er gemt på din Google-konto. I stedet skal du rydde det separat.

Heldigvis implementerede Google for nylig muligheden for at slette de fleste af dine data automatisk. Lad os tjekke, hvordan du kan konfigurere din Google-konto til at gøre det, og derefter følge op med midler til at slette dine data manuelt.

automatisk

Størstedelen af ​​dine data registreres under Web- og appaktivitetsafsnittet på din Google-konto, der inkluderer forespørgsler, der udføres ved hjælp af Google Søgning, Kort eller Nyheder, til aktiviteter, der udføres på apps som Google Lens eller Assistant. Du kan specificere din Google-konto for automatisk at rydde disse data. Dette vil dog betyde en mindre personlig oplevelse, når du bruger Google-produkter i fremtiden.



Trin 1: Besøg afsnittet Web- og appaktivitet på din Google-konto.

Se web- og appaktivitet

Trin 2: Klik på knappen mærket Vælg at slette automatisk.

Trin 3: En pop-up-boks viser tre forskellige indstillinger, med Behold indtil jeg sletter manuelt aktiveret som standard.

Vælg enten Hold i 18 måneder eller Hold i 3 måneder, den, der sletter data, der er ældre end henholdsvis 18 måneder og 3 måneder. Desværre kan du ikke konfigurere din Google-konto til automatisk at fjerne data, der er mindre end 3 måneder.

Trin 4: Klik på Bekræft på det følgende skærmbillede. Afhængig af den valgte indstilling slettes data over 18 måneder eller 3 måneder automatisk og vil foregå kontinuerligt herfra og ud.

produktanmeldelsesaggregator

manuelt

Sletning af data manuelt har sine fordele. Du kan slette selv din seneste aktivitet, og du kan også filtrere bestemte typer data frem for at fjerne alt i en masse. Det betyder, at du stadig kan holde data registreret af bestemte apps eller tjenester, hvis du ikke vil gå glip af personaliseringsfaktoren i sin helhed.

Når det kommer til sletning af data manuelt, kan du rulle ned på skærmen Web- og appaktivitet og slette indspillede dataposter hver for sig. Brug af filtreringskontrollerne betyder dog i stedet en meget hurtigere og præcis oplevelse.

Trin 1: På panelet Web & appaktivitet på din Google-konto skal du klikke på indstillingen Filtrer efter dato og produkt under søgefeltet.

Trin 2: Brug de forskellige filtreringskontroller til at bestemme nøjagtigt, hvilken type aktivitet du vil se. Angiv en tidsvarighed, vælg en app eller en tjeneste, og klik derefter på Anvend.

Trin 3: Du vil se de filtrerede data med det samme. Du kan yderligere filtrere det ud ved at tilføje specifikke nøgleord til søgefeltet øverst på skærmen.

Slet enten dataindtastningerne en efter en, eller bare klik på tre-punktsikonet ved siden af ​​søgefeltet, og klik derefter på Slet resultater for at fjerne alle filtrerede data med det samme.

flydende apps android
Også på Guiding Tech

#privatliv

Klik her for at se vores side om privatlivets fred

Andre Google-data

Der er også andre former for data, der ikke falder ind under Web- og appaktivitetsparaplyen. Disse inkluderer din aktivitet på YouTube, lokaliseringsdata, når du bruger Google-apps, tale- og lydrelaterede data osv. Desværre er der ingen midler til at slette disse datatyper automatisk endnu. I skrivende stund er der imidlertid automatisk mulighed for automatisk fjernelse af lokalitetsbaserede data, så du skal være på udkig.

For at få adgang til dine andre data skal du klikke på trepunktsikonet ved siden af ​​søgelinjen på skærmen Web & appaktivitet og derefter klikke på Anden Google-aktivitet.

Klik på en aktivitetskontrol på det efterfølgende skærmbillede. Ligesom med dine web- og appaktivitetsdata, kan du enten slette elementer individuelt eller filtrere dem ud, før du gør det. En undtagelse er dine placeringsdata, hvor du kun kan slette alt i sin helhed.

Tip: Du kan også finde forskellige typer diverse data, som du kan slette, såsom YouTube-kommentarer, likes eller ikke-lignende, Chrome-historie osv. Ved at rulle længere nede på skærmen. Indstillinger til download af dine Google-kontodata er også til stede.
Også på Guiding Tech

Hvorfor og hvordan man aktiverer tilstand til forbedret privatliv på YouTube

Læs mere

Bevar dit privatliv

Googles konstante forsøg på indsamling af data resulterer i bedre produkter. Det er dog ikke en god ide at lade ethvert selskab få adgang til så meget personlig information. Brug derfor din Google-kontos aktivitetskontrol maksimalt for at bevare dit privatliv, når du finder det passende. Men husk altid, at sletning af dine data skærer ned på den samlede komfort og personalisering, som Google-apps og -tjenester bringer til bordet.

Næste op: Havder du disse tilpassede annoncer fra Google? Lær hvordan du bare kan slå dem fra uden at skulle slette dine data.